Om oss


Chavella AB är ett företag som sedan 2013  i första hand arbetar med att importera produkter från tredje värden och sälja dem på den internationella marknaden.

Vi är övertygade att rättvis handel främjar arbetsrättsliga och sociala rättigheter vid produktion av varor, framför allt när varor exporteras från fattiga till rika länder. Därför har vi valt att arbeta med seriösa leverantörer som delar vår syn på hållbar utveckling. Vi erbjuder varor av högsta kvalitet som är framställda under etiska förhållanden.


Chavella.se är marknadsplatsen för handel med boliviansk alpacka ull och garn. Vår leverantör är ett företag vars delägare tillhör ett indiankooperativ i de bolivianska anderna. Företagets affärsidé är att genom utbildning i djurhållning förbättra kvaliteten i djurens fiber. Bättre fiber ökar det totala mervärdet för ullen och genererar en hållbar efterfrågan. En ökad efterfrågan leder till bättre ekonomiska och sociala villkor för människorna i det bolivianska höglandet . Företaget är Fair trade certifierad av World Fair Trade organisationen.

                                                                                                                                                                                  Vi på Chavella AB har valt denna leverantör eftersom vi vill bara med och främja en hållbar utveckling i regionen.